TERMÉKEK SZÁLLÍTÁSI FELTÉTELEI

Termékeinket ingyenesen szállítjuk házhoz Magyarországon belül.

Termék méretétől függően teherautóval, vagy kamionnal történik a szállítás.

A Samel Művek Kft. néhány nappal a tervezett kiszállítási nap előtt telefonon egyeztet a Vásárlóval a tervezett kiszállítás napjáról. A kiszállítások általában hétfőtől péntekig történnek meg. A közlekedési körülmények az előzetesen jelzett időpontot nagymértékben befolyásolhatják.

A termékek kiszállítását csak teherautóval/kamionnal jól megközelíthető helyszínre tudjuk biztosítani.

Kérjük, hogy a behajtási-, súly- valamint egyéb korlátozásokról, a Samel Művek Kft-t időben tájékoztatni szíveskedjenek.
A behajtási engedélyek beszerzéséről minden esetben a Vásárlónak kell gondoskodni, ennek elmulasztásából származó következményeket (pl.: bírság megfizetése) a Vásárlónak kell viselni.

A Vásárlónak minden esetben a lerakodáshoz helyszíni segítséget szükséges biztosítania, mérettől és súlytól függően targonca és/vagy néhány rakodó formájában.

 

ÁRU ÁTVÉTELE, ELLENŐRZÉSE

Mielőtt aláírja a szállítólevelet, győződjön meg arról, hogy a kiszállított áru megegyezik az
Ön által rendelt termékkel és sérülésmentes csomagot kínálnak átvételre.

A darabjegyzék alapján kézhezvételt követően 3 munkanapon belül ellenőrizze, hogy a szállított alkatrészek minőségben és mennyiségben rendben vannak-e. A ház összeszerelését ennek hiányában ne kezdje el! Ha hiányosságot, minőségi hibát talál, az összeszerelést ne kezdje meg és tájékoztassa az Eladót! Az ellenőrzés elmulasztása miatt bekövetkező károkért felelősséget nem vállalunk!
Ha nem kezdi meg azonnal az összeépítést, nagyon fontos, hogy a csomagot az egyes elemek ellenőrzése után helyezze raklapra sík területen, majd fóliával takarja le, hogy védje az esőtől és a napsugárzástól.
A részben összeszerelt faház, illetve a még fel nem használt elemek állagának megóvása és esetleges őrzése a Vásárló felelőssége.
A faház elemeit semmiképpen ne tárolja fűtött helyen.
Megvételkor a faház nincs biztosítva, ha szeretne biztosítást kötni a házra kívülről történő behatások (pl.: vandalizmus, viharkár) ellen, biztosítója szívesen tájékoztatja a lehetőségeiről.
Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy a Samel Művek Kft., a felépítés előtti hiányos ellenőrzés miatt felmerülő utólagos költségekért felelősséget nem vállal.

 

ESETLEGES REKLAMÁCIÓK, A FA MINŐSÉGE

A csomagolásnál nagy gondossággal jártunk el annak érdekében, hogy a lehető legjobb terméket szállítsuk Önnek. Amennyiben, ennek ellenére sérült elemet kapott, esetleg valamely alkatrész hiányzik, kérjük, értesítse erről a cégünket a termék kézhezvételétől 3 munkanapon belül a profihazak@gmail.com e-mail címen.

Reklamációját gondosan kivizsgáljuk és a hiányzó vagy sérült alkatrészeket lehető leggyorsabban pótoljuk.
A reklamációkat csak a fent leírt módon tudjuk kezelni. Amennyiben a kifogásolt anyagot elvágták, lefestették vagy feldolgozták, az esetleges reklamációval már nem tud élni. Ekkor garanciális csere vagy pótlás már nem lehetséges.

Amennyiben a felépítést nem cégünk szakemberei végzik, úgy a helytelen összeépítésből származó károkért nem vállalunk felelősséget! Kérjük, figyelmesen tanulmányozza át az építési útmutatót összeépítés előtt.

Az árut gondosan csomagoltuk, ezért az ellenőrzés során Ön is gondosan járjon el, hogy ekkor már ne keletkezhessenek sérülések.
Ha a csomagban talál impregnált (zöld) párnafákat, ott előfordulhat, hogy némi nedvességet tapasztal. Ez a nedvesség az impregnálásból ered és teljesen normális.

A fa minősége:
Az Ön által vásárolt ház natúr színű.
A fa természetes anyag, ezért az egyes faelemek színe, mintázata némileg eltérő lehet. Ez nem hiba: éppen ez adja az ön által választott nemes anyag, a fa vonzerejét.

Megengedett eltérések:

Kieső csomók, ághelyek
Olyan csomók, amelyek szilárdan be vannak nőve a fába
Kieső csomók a széleken
Gyalumaradék, fakéreg a tető- vagy a padlódeszka hátoldalán, amennyiben ez nem
gátolja a faelemek maradéktalan összeillesztését a látható oldalon

Olyan elszíneződések, amelyek nem befolyásolják az élettartamot
Csavarodás vagy domború kitüremkedés amennyiben ez az összeállítást nem gátolja
Száraz repedések, amelyek nem befolyásolják az épület statikáját
Gyantazsákok
Hossztoldás a faldeszkák, gerendák ajtók és ablakok elemeiben.
Használat közben, pl. száraz időjárás következtében kieshetnek csomók. Az így
keletkező lyukakat folyékony fával ki lehet tölteni.

 

SZAVATOSSÁG

Szavatosság:

2 év szavatosság jár a faanyagokra és egyéb elemekre (tetőborítás, zárak és egyéb kötőanyagok)

Nem természetes személy vásárlása esetén a jogszabályban előírt 1 év szavatosság jár a termékekre.

A szavatosságból kizáró ok:

a szakszerűtlen alapozás
a nem tökéletes vízszintes alapozás
a helytelen, nem az összeszerelési útmutató előírásai szerinti felépítés
a festés és karbantartás elmulasztása
a helytelen, szakszerűtlen, vagy nem elegendő tetőfedő anyag használata
az egymáson fekvő falelemek, ablak – vagy ajtókeretek egymáshoz csavarozása, összegszögelése (boronafalas szerkezeteknél)
szakszerűtlen fel-, be-, vagy átépítés
a tetőszerkezet rögzítésének elmulasztása, vagy szakszerűtlen rögzítése
elemi kár vagy erőszakos külső behatás
7-es fokozatnál erősebb szél által okozott károsodás
 


JAVASOLT ALAPOZÁS A FAHÁZAK ALÁ

Javasolt alapozás:

Az Ön által vásárolt faházakat mindenképpen szilárd, vízszintes alapzatra kell helyezni.

A szilárd alap legmegfelelőbben betonból alakítható ki. Ügyeljen a megfelelő szilárdságra!

- Kisebb alapterületű (15 m2 alatti), 13,5 mm 15 mm, 18 mm falvastagságú szerszámtároló kisházakhoz elegendő minimum 10-12 cm vastag vashálóval erősített betonalap is. A boronafalas szerkezetű házak külső méretéhez képest minimum 10-10 cm-rel készítsen nagyobb alapot. A betonalap alatt a talajt feltétlenül tömörítse, egyengesse simára. Betonozáskor ügyeljen arra, hogy az alap vízszintes legyen. A faház külső méretén kívül eső részt úgy alakítsa ki, hogy ne a faház felé lejtsen, hanem attól kifele. Ügyeljen arra, hogy a talajszinttől amennyire tudja, emelje ki az alapot.

- Nagyobb alapterületű (15 m2 feletti) faházaknál a sáv és betonalap kombinációját javasoljuk. A sávalap minimum 20 cm széles legyen a külső falak, illetve az esetleges válaszfalak alá készítse, minimum 80 cm mélységig. A falak körvonala nagyjából a sávalap közepére essen. A szilárdság növelése érdekében tegyen bele vasalást is. A körvonalon belüli területet pedig min. 10 cm vastag beton lemezalappal töltse ki.

Különálló oszlopok, pl. oldaltető esetén az oszlop alá min. 80 cm mély pontalapot készítsen!

A faház építésekor az impregnált párnafákat több helyen fogassa le a betonhoz 8 v. 10 mm átmérőjű dűbellel (nem tartozék).
Padló nélküli típusoknál az alsó faldeszkákat kell a betonhoz megfelelő dűbellel, kötőanyaggal lefogatni (nem tartozék). Ennél a típusnál a faház élettartamának meghosszabbítása érdekében célszerű az alsó faldeszkákat lerakás előtt minden oldaláról több (legalább 3) rétegben felületkezelni vagy impregnálószerrel impregnálni.

Amennyiben a fent leírt módon készít alapot, a faház élettartamát jelentősen meghosszabbítja.

Kérje ki kőműves szakember tanácsát!

 

PROBLÉMÁK LEHETSÉGES OKAI - RÉSEK FAELEMEK KÖZT

Problémák lehetséges okai:

Boronafalas faházaink olyan felépítésűek, hogy a falban semmilyen további csavarozás vagy szegezés nem lehetséges. Ezt figyelembe kell venni akkor, amikor polcokat tesz fel, elektromos vezetékeket helyez el, stb. Minden faldeszkán átmenő rögzítés azzal jár, hogy a deszkáknak esetleges természetes mozgási lehetősége megszűnik. Ennek következménye az, hogy nem kívánt rések keletkeznek.

Rések a falelemek között:

A fa természetes anyag és a környezetnek valamint az időjárásnak megfelelően „dolgozik”. Bizonyos területekre ez különösen jellemző. Ennek következménye az, hogy száraz évszakokban a falakban néhány faldeszka között rés keletkezhet. Ekkor a következőképpen járjon el:

lépés: Távolítsa el az ajtó belső oldalán a felső keretlécet és ellenőrizze azt, hogy egy faldeszka az ajtókereten fekszik-e. Ha igen, folytassa az eljárást a 2. és 3. lépéssel. 
lépés: Szélesítse ki valamennyire az ajtókivágást felfelé egy szúrófűrésszel (a rés nagyságától függően, de legfeljebb 2 cm-rel).
lépés: Amennyiben a ház elhelyezésétől függő bizonyos idő után a rés még mindig megmarad, óvatos ütéseket mérjen a tetőre a sarokcsatlakozás fölött (gumikalapácsot használva) addig, amíg a deszkák régi helyzetükbe nem térnek vissza.
 
 

FA VÉDELEM, KARBANTARTÁS

Fa védelem, karbantartás:

Összeszerelés előtt kezelje le a falelemek, tető és padlódeszkák kapcsolatait az alapozó festékkel. A felállítás után az egész kerti szerszámos házat feltétlenül felületkezelni kell. Javasoljuk, hogy erre a célra kültéri lazúrfestéket használjon. Először kenje át a fafelületet a lazúrfesték alapozójával, majd a vékony vagy vastaglazúrral több rétegben. A ház belsejét és az ajtó belső felületét ajánlatos beltéri –színtelen - favédőszerrel kezelni. A külső festést tanácsos kétévente megismételni, mert ez növeli a kerti ház élettartamát.

Végezetül:

A fa élő anyag és alkalmazkodik az időjárási viszonyokhoz. Ha gondosan ápolja, sok évig örömét leli benne.

Sok sikert kívánunk a faház felépítéséhez!

 

SEGÍTSÉG A FAHÁZ FELÉPÍTÉSÉBEN

Faházainkat, termékeinket egyénileg is összeépítheti az építési útmutatók alapján, vagy kérhet árajánlatot az összeszerelésre elérhetőségeink egyikén.

 

MEGFELELŐSÉGI KRITÉRIUMOK

Repedés:

A száradás során hajszálrepedések keletkeznek az anyagon. A nem átrepedt, felületi hajszálrepedések nem számítanak hibának.

Elszíneződés:

Kékülés – Az elszíneződés csak esztétikai hiba, az anyag szerkezetét nem befolyásolja. Az anyag teljes hosszában, 50-60% szélességben elfogadott.

Sárgulás:

Napfény hatására az anyag elszíneződik.

Penész:

A penész nem engedélyezett.

Kéreg:

A benőtt kéreg, ha sima felületű és nem keletkezik rés az anyagban, elfogadható.

Gyantatáska:

A gyantatáska elfogadható, 60 mm hosszig. Ennél nagyobb maximum 1 db/m lehetséges.

Bél:

Ép, sima felületű bél elfogadott.


Csomó:

Csomók elfogadottak, ha legalább az egyik oldala ép és nem mozog. Az anyag szélén kieső csomók mérete max. 35 mm szélességig és 35 mm mélységig elfogadható, ha összeillesztés után nincs rés. Egy anyagon maximum 3 db ilyen kieső csomóelfogadott.

Gyalulási hiba:

Az előoldal felületének maximum 20%-áig elfogadható. Hátoldalon elfogadható.

Anyaghiány:

A faldeszka, lambéria féderének mérete minimum 3 mm-ig elfogadható, ennél kisebb nem. Egyéb anyaghiány nem elfogadható.

Kitörések sérülések:

A látható oldalon nem elfogadottak, a hátoldalon az elfogadható méret max. 60 mm hosszan, max 1 db/m.

Szerelési hiba:

A hibás kapocselhelyezés nem elfogadható.